Yoga voor tieners

De lessen worden gegeven aan tieners van 12 tot 18 jaar. Elke les begint met een korte meditatie. Daarna volgen kleine, rustige bewegingen om je lichaam op te warmen. Je merkt dat je daardoor rustiger wordt en gedachtes beter los kunt laten.

Vervolgens bouwen we de les verder op met asana’s (yoga houdingen). Deze worden steeds intensiever, waardoor je kracht en flexibiliteit opbouwt. De houdingen zijn niet alleen fijn om te doen, maar brengen je daadwerkelijk in contact met je lichaam, waardoor je zelfvertrouwen groter wordt en je lekkerder in je vel komt te zitten. Door je tijdens de houdingen op de ademhaling te concentreren, word je kalm en rustig en leer je beter met je emoties omgaan.

Soms komt duo yoga aan bod. Dit zijn oefeningen die je met z’n tweeën doet, waarbij alles draait om samenwerken, verbinding maken en vertrouwen.

De tieners leren ook een yogadans. Hierbij wordt er vloeiend en ritmisch bewogen vanuit de ene asana naar de andere asana. Dit wordt uitgevoerd op populaire muziek. Een echte workout voor tieners!

De les wordt rustig afgebouwd en eindigt met een eindontspanning.